Träffar_2011

Elmia den 8 – 11 september 2011.


Euraklubben hade i år 15 platser på område 3 och 5 platser till område 1. Intresset för Elmia har i år ökat och våra biljetter räckte inte till. Därför tog Tommy Spångberg kontakt med Caravan och efterfrågade ytterligare 5 platser på område tre,vilka vi utan svårigheter fick.

 

   Elmia  Elmia

 

Klubbens medlemmar anlände, både under torsdag och fredag, vädret var ganska hyggligt. Många satt ute bland sina bilar och diskuterade till sena kvällen, vid halvelva snåret började vi  känna av att det blev lite kallt. På fredagskvällen, blev klubben – som tidigare år bjudna på middag som åts och avnjöts med långbord bland våra bilar.Middagen bestod av köttfärslimpa, stekt potatis, sallad och bröd samt en flaska vin. Bengts Husvagnar, Husvagnsexpo och Kurts Husvagnar stod för detta arrangemang. Reporter och fotograf för tidningen Husbil och Husvagn kom och gjorde ett reportage, som kommer att vara med i tidningen i slutet av september. av köttfärslimpa, stekt potatis, sallad och bröd samt en flaska vin. Bengts Husvagnar, Husvagnsexpo och Kurts Husvagnar stod för detta arrangemang. Reporter och fotograf för tidningen Husbil och Husvagn kom och gjorde ett reportage, som kommer att vara med i tidningen i slutet av september.

 

  

 

Lördagskvällen hade vi knytkalas och dukade långbord igen, och hade trevligt. Vädret var också denna kväll på vår sida, annars under dagen hade det kommit en och annan regnskur. Söndag förmiddag kom det dock en rejäl regnskur med åska – men vad gjorde det. Humöret var i topp och man kunde gå i hallarna och strosa och shoppa. Klubben var även i år engagerade med att dela ut broschyrer och samtidigt göra reklam för klubben och värva medlemmar. Detta fick till följd att klubben lyckades åstadkomma 14 nya medlemmar som skrev ansökan direkt. Fler ansökningar förväntas per post. Intresset för monterarbete var så stort att till nästa år – måste vi korta ner tiden för arbets-passet i montern, så att fler kan få stå. Sammanfattningsvis så var det stor gemenskap, positiv anda och trivsel bland oss deltagare och vi ser framemot nästa Elmia med tillförsikt.

Text: Berith Freiholtz
Bild: Olle Falck

 


            

MANGENBADEN 3 - 4 SEPTEMBER 2011

Ronny och Görel Nyström bjöd till träff och fest på Caravans Camping. En mycket trevlig och gemytlig bland furor och lingonris. Den som ville fylla frysar hemma hade alla möjligheter till detta, då lingonriset fanns alldeles utanför campingen. De som var mer intresserade av Oxhäljamarknad, tog bussen in till Filipstad och spenderade några timmar där tills det på campingen var dags för demonstration av ullprodukter.

      

Redan på fredagskvällen anordnades det knytkalas, i campingens restaurang, där även festen för lördagskvällen hölls. Här fick vi medlemmar njuta av mycket god mat, som förrätt, varmrätt, efterrätt och kaffe. Allt så otroligt gott o vällagat, där tre damer från Caravan klubben, hade lagt ner hela sin själ i tillagningen. Till detta fick vi också njuta av mycket gott humör, historier och lekar. Söndag förmiddag anordnades det tipspromenad med priser och som avslutning blev vi bjudna på kaffe kokt över öppen eld och en god kaka. Kaffet avnjöts vid den öppna elden. En helg med stor gemenskap, trivsel och den är oförglömlig. En träff som vi har möjlighet till att få återuppleva nästa år igen.

Text: Berit Freiholtz
Bild: Olle Falck - Kaj Stein 

 


Årsmötet i Karlsborg avhölls på anrika Karlsborgs Fästningen.

Vi var endast 26 bilar som deltog, dom som inte var där missade en trevlig middag i en mycket historisk miljö.

På fredagen hade vi en Guidad tur med egen Guid som verkligen kunde sin sak, var en av dom bästa som kommunen hade, vilket visade sig.

Det började med en hel del historia om Fästningen och varför den tillkom, sedan var det dags att beträda fästningen. Under kanondunder och smällar sprang vi genom löpgravar och via skyttevärn och fick uppleva hur illa det egentligen var. Hela turen tog faktiskt 2 timmar och avslutades i kyrkan som är lite speciell då den är vänd åt fel håll och bygd annorlunda då den även fungerade som Riksdag med uppbygd med plenisal. På fredagen blev det även  Bolespel som var väl besökt.

 

 

Klicka här för Träffbilder